Psihologia vanzatorului

5 minute de “durere”

 

De ce sa te confrunti cu durerea? De ce 5 minute de durere?

Pentru ca atunci cand iti pui alarma sa te trezesti devreme, o sa te “doara”. O sa ti se para greu sa te trezesti devreme.

Dar o sa ti se para greu doar pentru 5 minute, daca imediat ce auzi alarma te dai jos din pat si incepi sa faci ceva. Altfel, durerea o sa fie mult mai mare daca ramai in pat sau daca adormi la loc, pentru ca vei regreta. Vei simti regretul. Si cu cat stai mai mult in pat, cu atat mai greu devine. Pentru ca in esenta, cu cat eziti mai mult sa faci ceva, cu atat mai putin probabil este sa faci acel lucru.

De ce sa nu ramai in pat dupa ce suna alarma:

  1. Te minti singur – pentru ca in noaptea dinainte, cand ai setat alarma ti-ai spus ca te vei trezi la ora aceea. Neridicandu-te cand suna alarma, te minti. Mintindu-te, traiesti intr-o stare de conflict intern. Castigi incredere in tine facand ceea (iti) ce spui ca faci.
  2. Ai lua o decizie importanta – sa zicem despre o investitie considerabila – in timp ce te afli intr-o stare de epuizare sau de ceata mentala? Probabil ca nu. Starea in care te afli cand iei deciziile determina calitatea deciziilor. Prin urmare, ia decizia de a te trezi devreme in seara de dinainte, nu in dimineata in care suna alarma. Mai exact, in momentul cand suna alarma actioneaza ca urmare a deciziei deja luate anterior. Ai incredere in decizia ta pentru ca ai luat-o cu un motiv.
  3. “Durerea” de a te trezi devreme dureaza doar 5 minute. De fapt, mai putin, daca stii ce sa faci, daca ai o strategie. Cand suna alarma, nu-ti da timp sa negociezi cu patul. Ridica-te imediat si incepi sa faci ceva. De exemplu, du-te sa faci cafea. Sau intra direct la dus. Sau, du-te in alta camera, deschide geamul, citeste, fa ceva. Ideea este sa schimbi mediul cat mai repede posibil.

Aceste 5 minute de durere reprezinta bariera care ii impiedica pe cei mai multi oameni sa se trezeasca devreme.

5 minute de durere sunt cele care te diferentiaza (mental, spiritual, socio-economic, oricum vrei tu de cei mai multi oameni).

5 minute reprezinta un factor determinant daca vei avea o zi super sau una mediocra. In mod similar, 30 zile reprezinta diferenta intre un obicei bun si unul rau.

Inchei cu un citat “scurt si cuprinzator” – “The early morning has gold in its mouth” (Benjamin Franklin).

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top