Trenduri

Despre curaj si responsabilitate in vremea CORONAVIRUS

 

De cateva zile ma tot gandesc sa scriu despre cei care nu se tem. Despre cei care ne ajuta pe noi ceilalti sa avem continuitate. Ei lucreaza in spitale, banci, magazine, transporturi, telefonie, energie, fabricile de produse alimentare sau chiar in restaurante. Da, nu toate restaurantele s-au inchis. Vorbesc cu oamenii astia care au devenit eroii mei si-mi spun ca sunt in regula, ca cineva trebuie sa faca asta si de ce n-ar fi ei.

Am prieteni medici si stiu ca se tem, ca e normal sa se teama dar faptul ca bolnavii au nevoie de ei ii ajuta sa mearga mai departe si sa treaca peste gandul ca ei insisi s-ar putea imbolnavi.

Am prieteni care lucreaza in banci, bancheri cum le spuneam in vremurile bune si o parte dintre ei merg la job sa asigure continuitatea. Sunt responsabili fata de ce si-au asumat sa faca si au ramas pe baricade.

In restaurante au trecut deja prin toate fricile posibile: ca se va inchide restaurantul, ca vor fi dati afara, ca totusi ar putea ramane sa faca livrari la domiciliu sau ca se vor imbolnavi de la vreun client. Si ei au ramas pentru noi ceilalti sa lucreze.

In industria energetica am auzit ca e posibil sa le aduca paturi sa poata dormi la job. Ca va dati seama ce-ar fi pentru noi ceilalti sa ramanem fara energie.

In transporturi exista probleme de alimentare a transportatorilor cu echipamente de protectie. Mastile chiar si la suprapret nu se mai gasesc niciunde. Si chiar si asa cu resurse putine, firmele reusesc sa se descurce sa achizitioneze echipamente de protectie si sa mearga mai departe. Curierii sunt si ei pe baricade aducandu-ne ce ne mai trece noua prin cap c-am uitat sa cumparam din supermarket, cand am umplut camarile.

Cei mai fericiti sunt gradinarii si constructorii prietenei mele care-si termina de construit o casa. Desi electricienii s-au autoizolat, gradinarii si constructorii s-au hotaraat sa-si termine treaba asa ca s-au organizat in echipe mai mici care vin programat si care vor termina de construit o casa frumoasa cu o gradina superba. Asa ca sa ne pastram optimismul ca visele noastre trebuie sa continue.

Celor pe care i-am mentionat aici dar si celorlalti care au ramas pe baricade azi le multumesc. Stiu ca datorita voua viata noastra a celor care lucram remote dar si a tuturor celorlalti poate sa continue.

Ma inclin.

Simona

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top