Psihologia vanzatorului

VÂNZĂTORUL INTRAPRENOR

 

„Dacă ți se dă o coală liniată, scrie pe cealaltă parte”

Juan Ramon Jimenez

 

Din ce în ce mai multe firme vor avea nevoie de oameni de vânzări asertivi, vii, inovativi, creativi, capabili să se dezvolte atât în interior cât și în exterior si nu mă refer doar la nivel personal ci și la a dezvolta procesul cunoașterii din interiorul firmei. Companiile vor avea nevoie de oameni responsabili în contextul în care responsabilitatea este abilitatea de a se oferi și soluții și nu de a face permanent managementul situațiilor de criză (RESPONSE ABILITY – Abilitatea de a respunde)

Nu veți găsi in Dicționarul explicativ al limbii romane (DEX) o definiție a intreprenorului dar vă asigur că este persoana dintr-o organizație care își asumă întreaga responsabilitate pentru transformarea ideilor în produse finite și profitabile prin abordarea asertivă a riscurilor și oportunităților.

Antreprenorul care va încuraja vânzătorul intraprenor este acela ce urmărește să se desprindă de modelul tradițional bazat doar pe control și să se îndrepte către un model în care, în centrul organizației este plasată inovația și asumarea responsabilității pentru spargerea de blocaje create de rigiditatea specifică companiilor mari.

Pentru a veni în sprijinul celor ce își doresc dezvoltarea calităților antreprenoriale țin să precizez că, de acum, au la îndemână o formulă SIMPLĂ, pe care, dacă o aplică, vor avea parte de reușită în tot ce își vor propune prin crearea unui cadru durabil de transformare personală și organizațională, orientat către a fi în prezent, a formula precum și a soluționa teme strategice referitoare la un viitor posibil.

 

FORMULA MAGICA PENTRU SUCCES:

„A FI + A FACE = A AVEA”

 

Observăm că „A AVEA” este o consecință, un rezultat, dar întâlnim tot mai mulți oameni care afirmă că „vor”: „vreau să am o casă, preferabil cu piscină”, „vreau să am o mașină, de preferabil Porche Cayene” 🙂 și asta nu este rău de loc, mai puțin faptul că nu fac nimic pentru a le avea. Așteaptă sa le cadă din cer.

Am să mă concentrez deci pe celelalte două: „A FI” și „A FACE”

„A FI”: condiția pentru a avea succes este să fii prezent în activitatea ta 100%. Ești la serviciu… dă 100%, ești cu copiii în parc la distracție… dă 100%, vrei să ai relații de calitate… dă 100%, iubești pe cineva… dă 100%, ești cu familia… dă 100%, vrei să dezvolți un business de succes… dă 100%. CUM?

CU PASIUNE!

“A fi apt de o PASIUNE și a nu o trăi te face incomplet și limitat!” (OSCAR WILDE)

 

„A FACE”: de obicei, această condiție a formulei este cea mai grea de executat, de aceea, pentru a o ușura și pentru a o face mai simplă, am descoperit că tot printr-o formulă îți va fi mai ușor să o înțelegi și să o pui în practică:

 

FORMULA INTRAPRENORULUI : “O + P > R”

 

Unde O = Obiceiuri; P = Plan; R = rezistența la schimbare.

Exemple de O (obiceiuri):

  1. a) Zâmbește! 🙂 Nu uita să zâmbești. Nu mai repet dar chiar dacă vorbești la telefon, nu uita să zâmbești. Acest lucru va fi imediat perceput de clientul tău. Atenție nu te hazarda la glume deplasate sau nu te lungi cu discuții inutile, concentrează-te totuși pe rezultat;

 

  1. b) Alocă, în fiecare dimineață, 15 min pentru a citi despre clienții tăi, acei clienți pe care îi vei vizita sau pe care urmează să îi contactezi chiar telefonic, urmărește-le postările din mediul Online, eventualele articole publicate in diverse reviste de specialitate;

 

  1. c) Stabilește întâlniri scurte de 5-10 minute cu echipa în fiecare dimineață de lucru, pentru a clarifica obiectivele din ziua curentă și împărțirea corectă a sarcinilor.

 

„Este greu să îți formezi obiceiuri bune, dar este ușor să trăiești cu astea. Pe de alta parte, deprinderile proaste se formează ușor, dar trăiești greu cu ele” (Ed Foreman)

 

P (Plan): Fă-ți un plan pe o perioadă mai lungă de timp apoi împarte-l în planuri mai mici realizabile lunare. Acele planuri împarte-le în obiective zilnice și mai mici, motivante și reale. Dacă tu nu știi ce obiective ai pentru ziua curentă cum vei ști ce ai de urmărit pentru ziua următoare, din asta rezultă că nu ai un plan.

 

Rezultatul obiceiurilor tale bune zilnice, adunate cu un plan bine făcut trebuie să fie mai mare decât rezistența noastră la schimbare.

 

Cu toții avem o rezistență la schimbare. Cu toții cunoaștem ce se întâmplă când ieșim din zona de confort. Dacă ești în zona de confort, și ți-e frică să te aventurezi afară, amintește-ți că toți câștigătorii au fost, la un moment dat, plini de îndoială.

Confortul este plăcut. Să fii în zona lui este minunat. Este călduț. Este locul din care nu mai vrei să pleci. E locul pentru care, de fapt, muncești, lupți și visezi. Să fii în acel loc în care problemele au dispărut, nu există suferință de niciun fel, totul este bine, pozitiv. Și totuși, când simți că totul este bine, că nu doare nimic și lucrurile arată bine, atunci începe DECĂDEREA TA.

Nu am vrut să cred și să accept asta multă vreme. Zona de confort este un asasin deghizat într-un prieten.

Zona de confort distruge:

A: Încrederea în tine, pentru că neavând curaj să greșești, nu ai cum să îți dezvolți abilități;

B: Inteligența emoțională, pentru că netrăind experiențe emoționale, bune și rele, nu te maturizezi;

C: Personalitatea, pentru că neavând curaj să te exprimi și să fii tu însuți, rămâi doar o clonă, o felie mică din ceea ce ești cu adevărat;

D: Relațiile de iubire, pentru că nimic nu distruge mai rapid relațiile dintre oameni decât rutina. Iubirea este intensă iar zonei de confort îi place să nu simtă nimic;

E: Șansa de a avea bani, pentru că a face bani e un lucru care necesită acțiune, iar zona de confort vrea pasivitate și lene;

F: Prieteniile, pentru că în prietenii și relații sociale trebuie să te implici însă zona de confort te vrea doar pentru ea;

G: Vocația, pentru că atunci când ai vocație, sufletul tău arde mai tare ca oricând, iar zona de confort nu vrea flăcări și nici măcar fum.

Câteva sfaturi de a ieși din zona de confort:

1: Sportul: este prin natura sa o competiție cu tine sau cu alții, când îți pui corpul la treabă automat îți pui și mintea la treaba;

2: Caută mentori buni: Când vreau să mă culc pe o ureche în zona de confort, știu că e cineva acolo care reprezintă vocea conștiinței mele. Mă va trezi, mă va certa, mă va motiva, mă va încuraja și mă va lovi. Mă va iubi și va dori să fiu maximul din tot ceea ce pot să fiu. Nu există preț prea mare pentru un antrenor adevărat în orice aspect al vieții.

 

“Atunci când creștem, suntem tot timpul în afara zonei de confort” (John Maxwell)

 

Sigur aceste formule te vor ajuta să devii ceea ce iți dorești și să ai mult mai mult. Eu îți doresc să ai o viață în care să îndrăznești mai mult, să visezi mare, să fii viu, să dai 100%, să fii pasionat și nu în ultimul rând:

De azi să FII POVESTE!

Cu drag,

Marius Gelu Baban

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top