Vanzari

Foaie verde, criză creață, îmi fac echipă isteață!

 

Se vorbește de doi-trei ani despre venirea iminentă a unei crize.

Întreg mapamondul este afectat de apariția acestui virus, care marchează începutul unei noi crize. Economia este puternic încercată în acest moment și toată lumea vorbește despre efecte negative precum și despre gravitatea momentului. Este greu, dar chiar și în acest context putem găsi aspecte pozitive.

De câțiva ani buni mediul de business la nivel internațional se confruntă cu o altă criză foarte profundă: cea a lipsei personalului..

Chiar și în aceste momente, în timp ce scriu aceste cuvinte, odată cu efectele cauzate de Covid-19, sunt firme care deja au luat hotărârea să închidă sau să concedieze oameni. Cele mai multe dintre ele sunt puse în imposibilitatea de a mai continua și se văd obligate să închidă sau să concedieze salariați. Pe de altă parte, din păcate, există și antreprenori care fără să fie afectați de criză, profită de moment și își neglijează angajații, lăsându-i cu salariile neplătite, lucru neplăcut în orice situație, dar mai ales într-un moment de mari încercări, așa cum e acesta.

Este un situație grea, atât pentru mediul economic, cât și pentru cel social.

Într-un moment ca acesta este bine să se conștientizeze că resursa cea mai importantă a unei firme nu este reprezentată nici de bani, nici de clienți, nici de bunurile materiale pe care le deține. Resursa cea mai importantă a unei firme este ECHIPA.

Ești antreprenor? Ai o echipă? Acum e momentul să fii alături de ei, alături de oameni. Acum e momentul să-ți arăți latura umană.

Dacă o faci, vei câștiga oameni loiali, fideli și recunoscători care, la rândul lor, vor ajuta firma atunci când va trece prin momente grele. Dacă nu o faci, cel mai probabil îi vei pierde. Îi vei pierde pentru că sunt mulți antreprenori care știu că valoarea echipei determină valoarea firmei și tocmai în această perioadă își cresc echipa, nu o lasă să se destrame.

Așadar, unul dintre aspectele foarte pozitive ale crizei produse de coronavirus, este că începând de astăzi criza de resursă umană nu mai e atât de mare, ba chiar mai mult, probabil va dispărea. Acesta este, poate, cel mai bun moment să pui anunțuri de angajare, să îți faci echipă și să te pregătești pentru momentul în care economia va începe din nou să „duduie” iar tu să ai alături de cine să construiești compania la care visezi.

Să știi că și eu am simțit pe pielea mea întregul fenomen.

Recent am început un nou business. La început, a fost o mare provocare să găsesc oamenii de care am avut nevoie să-mi formez o echipă, însă, în ultimele zile provocarea aceasta a dispărut. Sunt în situația ideală, în care pot să îi aleg pe cei mai buni dintre cei care au aplicat pentru a lucra cu mine, iar acest lucru îmi dă încredere că după întreaga furtună va ieși soarele.

Să îți faci echipă este doar primul pas, pentru că următorul pas necesar pentru a ajunge la succes, este să investești în ea și să le oferi formare oamenilor alături de care lucrezi.

Activez de aproape zece ani în vânzări. La început pur și simplu mergeam la potențiali clienți și singurul lucru pe care mă concentram era cum să vând mai mult și mai repede PRODUSUL MEU. Este tipic unui om de vânzări neexperimentat. Pentru că începutul nu a fost încununat de succes, am citit, am mers la cursuri, am realizat multe interviuri la radio despre vânzări și astfel, puțin câte puțin, am început să fac mult mai eficient vânzări și să semnez contracte foarte bune cu firme mari din Spania, România și chiar și cu firme care activează la nivel internațional.

Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut a fost că nu am mai pus pe primul loc produsul sau interesul meu, ci nevoia clientului. Desigur acest aspect și multe altele nu aveam cum sa le știu dacă nu mă educam în acest sens. De aceea, vreau să știi că este mult mai ușor pentru oamenii din echipa ta să-ți promoveze firma atunci când cunosc cele mai noi tendințe și practici din marketing. Este mult mai ușor pentru oamenii din echipa ta să vândă produsele sau serviciile firmei tale atunci când cunosc bine ceea ce vând, când sunt vânzători antrenați, când cunosc profilul clientului sau a potențialului client, când înțeleg tipologia comportamentala a acestora, când știu să le descopere nevoile și când știu să le vândă pe limba lor, în funcție de nevoile lor.

Pe final, tot ce îți doresc este să ai în primul rând sănătate, în al doilea putere și în al treilea înțelepciune. Îți doresc să treci peste toate obstacolele actuale și să nu-ți neglijezi resursa cea mai importantă pentru firma ta: OAMENII.

 

PREZENTARE:

în urmă cu aproape 15 ani am plecat din Romania și de atunci locuiesc în Spania.

Sunt om de radio și am realizat sute de interviuri cu cei mai mari speakeri și afaceriști din Romania și Spania.

Am aproape 10 ani experiență în marketing și vânzări, organizez evenimente de business, sunt trainer certificat SELLification și ofer consultanță în dezvoltare afacere, marketing și vânzări.

Misiunea mea este astăzi să te ajut să îți descoperi potențialul, să ajungi un manager de succes, un om de vânzări de succes, un antreprenor iscusit și să te ajut să înțelegi că nu contează de unde vi, important este către ce te îndrepți și ce faci pentru a ajunge acolo.

Cu drag,

Cristian Radu

www.cristianradu.net

 

Autorul acestui articol este trainer certificat SELLification.

Ne bucurăm foarte mult să-ți spunem că cititorii revistei Sales Magazine, pe lângă articolele de calitate din partea comunității de traineri SELLification, beneficază și de un discount la cursul online SELLification MasterClass.

Uite ce ai de făcut: 

1. Accesează pagina cursului online și vezi conținutul, dând click aici:  https://www.sellification.org/masterclass/   

2. Apasă pe oricare din butoanele roșii și înscrie-te la curs, 

3. La secțiunea cod de reducere scrie SALESMAGAZINE și beneficiază de 50 lei discount;

Tot ce mai ai de făcut este să te urmărești materialele video create de Bogdan, Călin, Răzvan împreună cu mulți alți traineri certificați SELLification, precum și foarte multe bonusuri. 

PS: ia-ți și popcorn cu tine, teoria are și multe exemple video!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top