Interviuri

Profil de vanzator – Corina Calin, Consultant VIP, asigurari de viata

1.Cum ai ajuns in vanzari?

Vanzarile sunt despre a cunoaste oameni si asta m-a atras la acest domeniu. Am inceput sa ma gandesc la o cariera in vazari in 2003 si in acel an deja faceam primul pas. Din 2006 am venit la ING. De ce am facut pasul catre vanzari? Pentru ca mi-am dat seama ca in vanzari se castiga bani. Bani care imi pot oferi independenta financiara.

Din punctul meu de vedere, vanzarile sunt o lume aparte, intalnesti oameni de la care intotdeauna inveti, fie ca iti impartasesc greselile sau realizarile lor, si asta ma atrage la fel de mult ca etapa de invatare de dinainte sa ii intalnesc pe acesti oameni.

  1. Prima mea vanzare.

In 2003, cand mi-am inceput cariera in vanzari, evident, s-a intamplat si prima mea vanzare. La acea vrea vindeam mobilier de plaja si totul a inceput si s-a terminat la telefon. Am avut contactele primului meu client , l-am sunat cu hotarare, i-am descris produsul cu toate beneficiile lui si a spus da, fara ca macar sa isi doreasca sa il vada inainte. Suma nu era una de neglijat pentru vremea aceea, asa ca am fost mandra de rezultat si, astfel, am primit motivatia necesara sa continui si confirmarea ca sunt potrivita unei cariere in vanzari.

3.Cum arata o zi tipica din viata ta?

Incerc sa ma trezesc in fiecare dimineata cu un gand bun in minte care sa ma ghideze pe parcursul intregii zile, imi beau cafeaua in curte, indifferent de anotimp, pentru ca imi place sa simt energia naturii cand agitatia cotidiana inca nu a inceput si apoi merg la birou sau ma intalnesc in afara acestuia cu un client. Fiecare zi are agenda ei proprie de la care incerc sa nu ma abat pentru ca, nu-I asa, vanzarile inseamna si disciplina. Asa ca, spre finalul fiecarei zile de lucru o pregatesc pe urmatoarea schitandu-mi in agenda programul si cateva puncte care ma ghideaza cum ar fi informatii despre clientul cu care urmeaza sa ma intalnesc sau detalii despre oferta pe care i-o voi prezenta.

  1. Ce te face mandra in cariera de business?

Sunt mandra ca pot ajuta oamenii fie sa isi indeplineasca dorinte pentru care au economisit, fie ca ii pot ajuta sa treaca mai usor peste momentele dificile care vin pe neasteptate in viata lor si ii dezechilibreaza in primul rand emotional, dar si financiar.

  1. Ce te face un vanzator bun?

Perseverenta si faptul ca inca sunt critica la adresa mea si cred ca pot fi si mai buna. Si, bineinteles, asta vine la pachet cu deschiderea pentru a invata: invat din experienta de viata a oamenilor cu care ma intalnesc, invat despre noile generatii de client, invat caracteristicile noilor produse, care, bineinteles, sunt si ele adaptate vremurilor in care traim, invat sa utilizez noi instrumente digitale care fac vanzarea mai facila, invat in fiecare moment din ziua mea de lucru.

6.Ce provocari am avut pe parcurs?

Provocarile au fost deopotriva din sfera carierei, dar si din cea personala. Cele mai relevante, care merita mentionate, au fost sa fiu in topul celor mai de succes 10 oameni de vanzari din compania careia m-am alaturat acum 11 ani si, mai recent, sa imi petrec tot mai mult timp cu familia mea.

  1. Sfaturi pentru vanzatori…

In primul rand, e foarte important sa aiba obiective clare, atat profesionale, cat si personale. Si apoi, sunt necesare perseverenta, disciplina, optimism si, cel mai important, pasiune.

  1. Cu cine ai vrea sa iesi la cafea in lumea de business?

Imi place foarte mult sa imi beau cafeaua si sa stau la povesti cu managerul meu, asa ca nu as rata inca o ocazie de a bea cafeaua cu Carmen Craciun. Ea mi-a insuflat dorinta de a cauta succesul in cariera, de a-mi dori sa fiu cea mai buna. Sunt ceea ce sunt datorita ei si sunt convinsa ca multi colegi pot spune aceleasi vorbe frumoase despre ea.

  1. La ce eveniment important din business ti-ar fi placut sa asisti?

Mi-ar placea foarte mult sa fiu in sala la lansarea unui noi produs Apple si sa particip la evenimentele internationale TED. Cred ca participarea la un astfel de eveniment iti poate oferi inspiratie si motivatie pentru un an intreg.

  1. Ce carete ti-ar placea sa scrii?

Daca as scrie o carte, ar fi despre cum sa faci pace cu tine, cum sa te iubesti si sa te accepti asa cum esti, cu defecte si cu calitati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top