Interviuri

Spun ce fac si fac ce spun. Claudiu Dragomir – de profesie Manager

  1. Vezi rolul tau mai mult ca un strateg concentrat pe big picture sau mai mult ca un manager hands-on?

Rolul cred ca trebuie sa ti-l adaptezi in functie de situatie; predomina big picture dar sunt momente cand trebuie sa iti sufleci manecile.

  1. Poti sa imi dai un exemplu in care ai fost implicat in mod special in partea de executie?

Asta se intampla de obicei la lansare unui produs/serviciu nou: imprevizibilul si rezistenta la inaintare pot aparea de unde nu te astepti si doar un control atent si o analiza eficienta te pot ajuta sa reglezi lucrurile din mers.

  1. Cum stii ca decizia strategica pe care ai luat-o este corecta?

Orice decizie strategica implica si o doza de risc dar daca este bine fundamentata si punerea in practica bine pregatita confirmarea vine repede. Daca ti-ai stabilit si obiective intermediare de parcurs pe care le atingi confirmarea devine mai usoara.

  1. Cat timp petreci sa dezvolti lideri in organizatia ta?

Cred ca mai mult de jumatate din timp e dedicata pregatirii viitorilor lideri, ei asigura succesul mai ales in organizatii mari si de ce nu … iti permit timpul necesar sa conturezi viitorul business-ului intr-un mod mai relaxat.

  1. Cum definesti succesul personal?

Succesul personal? daca gasesti placere continua in ceea ce faci el vine cu certitudine.

  1. Cel mai mare role model? Cum ti-a impactat viata?

Nu pot numi pe cineva, ai de invatat cate ceva de la orice persoana cu care interactionezi. Daca ar fi trebui sa dau un nume as prefera sa aleg o personalitate istorica: Winston Churchill – deciziile sale poate nu au fost intotdeauna cele mai bune dar determinarea cu care si-a urmarit scopurile, inteligenta si umorul pe care nu si l-a pierdut nici in cele mai grele situatii m-au impresionat intotdeauna.

  1. Regrete?

Fara false modestii nu simt ca am ce sa regret; m-am bucurat sa am in jurul meu oamenii foarte buni si de un traseu in business incantator sub aspectul provocarilor.

  1. Ce s-a schimbat in vanzari in ultimii 10 ani?

Un castig si totodata o mare bataie de cap: complexitatea. Cand spun complexitate ma refer si la ceea ce vinzi efectiv si la metodele si procesele prin care iti obtii rezultatele. “Keep it simple” e o recomandare de baza pe care o iubesc dar nu putem decat tinde in directia asta.

  1. Ce-l face pe un om un bun manager?

Pe linga definitiile clasice si cerintele specifice fiecarei pozitii eu tin foarte mult la “bunul simt” si la verticalitate, la dorinta de invatare constanta.

  1. Daca ai la angajare doi candidati egali, cum decizi pe care il angajezi?

Asta e o legenda urbana, nu exista candidati egali.

  1. Cea mai mare provocare pentru tine ca lider?

Pentru orice lider e important sa castige increderea echipei si sa o mentina.

  1. Ce resurse ai recomanda pentru cineva care vrea sa devina un sales leader / manager?

Sa incerce sa se autoevalueze cat mai bine e o prima recomandare. Rolul de sales leader nu se potriveste oricui, a fi un vanzator bun nu este o conditie suficienta pentru a deveni un bun manager (cateodata nu e necesara de fapt 😊)

  1. Ce faci tu ca sa te dezvolti ca leader?

Citesc mult despre arii si experiente de business cat mai diversificate si incerc sa captez si adaptez tot ce se poate folosi.

  1. Un sfat pentru cineva aflat pentru prima data intr-o pozitie de leadership / management?

Sa aiba grija de dezvoltarea constanta a echipei sale si sa isi faca timp sa ii asculte cu regularitate. Feedback-ul lor te ajuta sa pastrezi contactul cu realitatea si sa o intelegi mai bine.

  1. Care este partea care iti place cand vine vorba de condus oameni?

O sa sune prostesc dar ma simt extraordinar sa fiu liderul unei echipe, in liceu ne intrebau profesorii ce ne dorim pe plan profesinal si eu raspundeam ca imi doresc sa conduc o echipa mare… de vreo 40-50 de oameni. Traseul professional mi-a demonstrat ca nu aveam viziunea clara la momentu respectiv: uitasem sa multipic numarul cu 20 si ceva 😊. E un sentiment extraordiar sa simti ca oamenii iti acorda incredere si te urmeaza.

  1. Care este viziunea ta despre training? Sales training?

Am vazut multe organizatii in care un element de baza in alegerea tematicii o reprezinta inputul oamenilor de vanzari din prima linie. In opinia mea managerii si leaderii din vanzari trebuie sa gandeasca trainingul din perspectiva dezvoltarii viitoare a activitatii si sa nu se concentreze doar pe rezolvarea sau imbunatatirea unei situatii curente si ca sa fac o analogie: e o diferenta intre un atelier auto in care faci o revizie si unul in care iti tunezi masina.

  1. Cat de des te intalnesti cu echipa ta?

Problema cea mai mare e sa reusesti sa ai intalniri la toate nivelurile, cu cei din echipa de management se intampla zilnic, cu nivelurile intermediare si cu echipele lor e mai greu si din cauza acoperirii geografice.

  1. Cum ii motivezi pe oamenii tai?

Spun ce fac si fac ce spun. Tin mult la asta.

  1. Cum arata o zi obisnuita de lucru din viata ta?

E cam prea plina de intalniri, o boala a managementului companiilor in contextul actual de business. Sunt importante si necesare dar unele ar mai putea fi scurtate sau inlocuite cu alt mod de comunicare. Dimineata e dedicata insa trecerii in revista a vanzarilor din ziua precedenta.

  1. Iti aduci aminte prima vanzare?

Imi aduc aminte de primele mele … doua luni de vanzari… au fost cele mai grele din viata mea. N-am vandut nimic… dar si cand s-au amorsat lead-urile la care lucrasem satisfactia a fost pe masura.

  1. O carte pe care ai fi vrut tu sa o scrii?

Nu m-a tentat niciodata sa scriu o carte, imi place insa mult sa le vorbesc oamenilor. Prezentarile pe care le-am tinut conferintele de vanzari mi-au oferit satisfactie intotdeauna. Am facut-o cu placere si feedbackul audientei m-a facut sa ma simt minunat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top