Instrumente pentru vanzatori

Greșeala nr. 28 – A urma turma

 

Știu,  ni se spune din copilărie că este mai bine să stăm în banca noastră și să nu ieșim în evidență pentru că ”e mai sănătos așa”, dar nu uita că dacă nu faci tu asta, nu o va face nimeni în locul tău.

 

Strategia de a face front comun cu ceilalți colegi, pentru a înfrâna anumite schimbări nefavorabile vouă nu va ajuta pe nimeni și cu atât mai puțin nu te va ajuta pe tine. Așadar îmbrățișând această strategie doar din nevoia de a fi susținut numeric este bună doar atunci când te mulțumești cu o poziție călduță, fără riscuri în compania ta. Dar promovarea, avansarea și un post bun le va lua acela care știe să se facă vizibil.

 

Nu uita că, atunci când planurile tale sunt foarte mari, ai nevoie să fii remarcat, să fii vizibil, să ieși în evidență din mulțime.

  • Ce șanse crezi că ai de a fi remarcat dacă tu zi de zi spui și faci ceea ce fac restul colegilor tăi?
  • Ce șanse crezi că ai de a fi tu cel promovat dacă nu ieși în evidență cu absolut nici o calitate față de colegii tăi? Nu te mira dacă, chiar și după zece ani de performanță în firmă, nu vei fi persoana luată în calcul pentru promovarea mult visată ci ți-o ia înainte colegul cel nou.

 

Dar ce înseamnă ”să fii vizibil”?

  • În cadrul ședințelor să nu alergi spre locurile cele mai îndepărtate ale sălii, precum majoritatea colegilor tăi.
  • Să îți aduci contribuția la fiecare subiect în care ai ceva de spus.
  • Să ai mereu inițiativă.
  • Să muncești mai mult ca oricine din firmă.
  • Să te plângi mai puțin decât oricine din firmă.
  • Să ajuți de fiecare dată când poți pe oricine din firmă.

 

Cu cât ai mai multă vizibilitate, cu atât ai mai multe șanse să obții avansarea pe care o dorești! Într-adevăr poate vei pierde susținerea colectivă, dar numai tu poți știi ce e mai important pentru tine.

 

Mai multe greșeli în cartea ”Învață vânzări din greșelile mele”, disponibilă la Editura Evrika: https://www.ujmag.ro/economie/vanzari/invata-vanzari-din-greselile-mele-2019

 

Gânduri bune,

 

L.E.E.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top