Psihologia vanzatorului

Cateodata muncesti din greu si degeaba!

 

Nu numai in vanzari, dar mai ales in vanzari, se poate intampla sa te spetesti muncind si sa nu iti realizezi cifrele care iti produc banii. Si asta vine in contradictie cu tot ce ti-a spus si iti spune toata lumea (sefi, specialisti in motivatie, parinti): muncind din greu poti ajunge oriunde iti doresti sa ajungi. Entuziasmul tau, credinta ta in tine, ajung sa fie dependente de realizarile dintr-o luna sau alta. O data esti in inaltul cerului, alta data esti ingropat in fundul iadului. O data te simti mare si tare, alta data te simti mic si slab.

 

Ideea este ca, odata ce ti-ai asumat un mod de gandire care preamareste folosirea la maxim a unor abilitati ca garantie a reusitei, ajungi sa crezi ca prin munca neistovita poti controla cee ace ti se intampla. Ori nu este asa. In viata reala, care nu este nici simpla, nici corecta, nici blanda, se intampla adesea sa iti rupi oasele muncind si sa nu obtii ceea ce iti doresti.

 

Daca nu ti-au iesit cifrele intr-o luna asta nu inseamna neaparat ca in luna aceea ai tras pisica de coada, ca ai lenevit in fata televizorului sau ca ai dormit toata ziua. Viata nu se conformeaza asteptarilor noastre aproape niciodata si ea are grija ca, tocmai cand ne asteptam mai putin, sa ne traga un pumn in nas sau un sut in fund. Multi dintre noi iau astfel de intamplari drept prilejuri in care sa se indoiasca de sine, sa se ingrijoreze despre ce o sa zica ceilalti despre esecul nostru, sa se invinuiasca ca nu isi merita locul in organizatia in care lucreaza. Astfel de ganduri nu ne fac bine, ne doboara, ne tin la pamant si ne imbolnavesc.

 

Nu trebuie sa lasam astfel de esecuri sa ne copleseasca. La urma urmei, asta e viata, si o nereusita sau alta nu trebuie sa ne faca sa uitam cine suntem cu adevarat, in ce credem si ce ne inspira sa mergem mai departe. Mitul ca muncind din greu poti sa realizezi orice este, pana la urma, doar un mit.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top