Vanzari

2020: Sfârșitul EU-ului, începutul echipei

 

Este început de an așadar iată-ne față în față cu oportunitatea ideală de a șterge cu buretele tot ce s-a întâmplat în anul precedent, nu însă fără a reține învățămintele valoroase. Este oportunitatea de a începe un nou an, mai eficient, mai productiv, mai viu.

Orice urmă de cultură organizațională toxică, bazată pe frică, neîncredere și control trebuie să dispară. Echipele adevărate abia acum se vor forma.

2020 înseamnă sfârșitul BTM (bottom line mentality). Acea mentalitate în care managerii sunt motivați doar de cifrele reci, fără a acorda atenție cultivării respectului și a încrederii în echipă. În 2020 vom accepta faptul că este în puterea angajaților ca managerul să obțină rezultate, însă este în puterea managerului să îi determine pe aceștia să dea ce e mai bun din ei.

2020 înseamnă finalul sloganului ”cifre cu orice preț” pentru că, așa cum am văzut în anii anterior, prețul există și s-a plătit. Cu fiecare angajat care ți-a luat tălpășița și a plecat, a venit altul care a necesitat pregătire, care a necesitat o perioadă pentru a putea produce, asta înseamnă timp în care angajatul care a plecat ar fi putut produce deja.

În 2020 renunțăm la tot ce nu este necesar. Adică la toate acele practici care se fac doar de fațadă, așa încât ”să dea bine”. În 2020 vom îmbrățișa minimalismul, în sensul de a ne concentra pe acele activități care au impact real în productivitate.

În 2020, lideri fiind, ne asumăm rolul de a contribui la creșterea oamenilor noștri. Pentru că îmbunătățirea vieții acestora se va reflecta în rezultatele noastre. Le vom asigura oportunitatea de a crește, de a se îmbunătăți, de a dezvolta noi abilități. Le vom acorda feedback de dezvoltare în mod constant pentru că în lipsa acestuia oamenii nu au cum să crească.

În 2020 renunțăm la prejudecăți. Nu mai atribuim etichete înainte de a cunoaște omul și de data aceasta chiar dăm șanse oricui pentru că am descoperit în anul precedent că inovarea, creativitatea, inițiativa și oportunitatea nu au trăsături predictibile. Ele vin în cele mai ciudate și neașteptate forme. În 2020 suntem atenți atât la oamenii noștri vocali, care mereu se poziționează în față, cât și la cei mai puțin vocali, care pot deține resurse valoroase pentru companie.

În 2020 renunțăm la moștenirea epocii industrialiste de tipul ”eu sunt creierul, iar ei execută”, pentru că anii precedenți ne-au arătat, uneori destul de dureros, că nu mai este suficient un singur creier. Competitivitatea acerbă de azi le impune companiilor să aibă cât mai multe creiere, fiecare contribuind la succesul  total. Așadar vom dezvolta minți și vom încuraja inițiativa.

În 2020 vom renunța la a face lucrurile ”așa cum le-am făcut mereu” și vom îmbrățișa tehnologia acolo unde putem lucra mai eficient. Ne vom aloca timp pentru a învăța să facem lucrurile în alt mod decât am făcut-o până acum, iar apoi vom folosi această eficiență pentru a crește rezultatele, pentru a evolua.

În 2020 învățăm din lecțiile trecutului, ne asumăm limitele și apelăm la alții pentru ajutor pentru că știm că asta nu ne subminează autoritatea însă ne crește performanța.

2020 va fi un an cum nu a mai fost,

Loredana

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top