Interviuri

Profil de vanzator: Nicolae Popescu – Corporate Account Manager, Orange Moldova

 

  1. Cum ai ajuns in vanzari?

Nu a fost ceva de genul – am făcut vânzări din copilărie si am știut tot timpul ca voi fi vânzător, nici pe departe. De fapt, este cazul când nu eu am ales profesia, ci ea pe mine. Mai pe scurt:

după absolvirea Facultății de Matematică şi Informatică m-am angajat la un provider de internet şi telefonie fixă in calitate suport clienți corporativi. Între timp, compania în care lucram a fost procurată de către operatorul de telefonie mobila Orange Moldova. Companiile au fuzionat si eu m-am pomenit a fi in Dep. Vânzări Corporative sa fac vânzări.
De la început mi-a fost chiar greu. In echipa de vânzători toți erau foarte activi si emotivi, se vorbea foarte mult. Eu, fiind o fire mai reținută şi analitică, nu prea mă încadram în profilul unui vânzător de succes.  Mai ales că trebuia să petrec mult timp în discuţii, lucrul era stresant, target-ul permanent mă apasă.

Am muncit mult şi cu timpul au venit şi rezultatele. Trebuie să recunosc, că în toți acești ani m-am schimbat foarte mult, sunt mult mai comunicativ, de la tipul ăla reținut nu a mai rămas nici urma.

 

  1. Prima ta vânzare?

În anii studenției împreuna cu doi colegi am dezvoltat o mică „afacere”. Plasam anunţuri – servicii culegere a textului (teze, referate, lucrări etc.).
De facto colectam doar materialul şi-l predam unei persoane profesioniste, care şi culegea textul, dar datorită volumului mare de lucru, câștigam pe diferență. Nu erau bani mari, dar suficienţi pe moment.

 

  1. Cum arata o zi tipica din viata ta?

Mă trezesc la 7.00. La 8.00 sunt deja la oficiu unde şi încep cu a-mi verifica agenda şi ce ar trebui să fac in ziua dată. Apoi merg la întâlniri cu clienții, atât potențiali cât şi existenți. Zilnic parcurg în mediu 50 km si reușesc la 5-6 întâlniri. După 16.00 mă ocup în oficiu de raportări, oferte, analiză. Fac în mediu 70 de apeluri pe zi şi expediez în jur de 20 mail-uri. Ajung acasă pe la orele 20:00.

 

  1. Ce te face mândru in cariera de business?

Satisfacția când închizi un deal cu succes, când știi ca ai ales o strategie corecta care a adus rezultat.
Sunt mândru ca am întâlnit mulți profesioniști si oameni de succes în domeniul afacerilor. Am învăţat foarte mult de la ei. Mă bucur când le câștig încrederea şi vorbim de la egal.

 

Cred ca bagajul de experiența acumulat îmi va permite să mă simt sigur activând şi în alte domenii, să negociez, să dezvolt proiecte, să vând servicii şi produse, dar şi soluții complexe.

 

  1. Ce te face un vanzator bun?

 

Muncesc mult şi rezultatele nu se lasă așteptate, dar continui să mă dezvolt şi știu că mai am mult înainte. Cred că datorita faptului, că sunt o persoana ambițioasă, reușesc să duc lucrurile pornite până la capăt.

 

Provocările mă motivează, le accept şi mă implic la maxim pentru a le confrunta. Aceasta îmi permite de fiecare dată să mă simt pe val.
Pe lângă dezvoltarea personală şi profesională, un motivator este şi rezultatul financiar pe care îl aduce îndeplinirea obiectivelor puse.
Gândirea analitică, analiza informaţiei şi atenția sporita la detalii mă ajuta să-mi construiesc o strategie de succes.

 

  1. Ce provocări ai avut pe parcurs?

Necesitatea de a fi tot timpul în continua schimbare şi în pas cu pulsul pieții, nevoia de a te adapta condițiilor noi în domeniul Telco, competiția care îți calcă pe urme şi înțelegerea faptului că autodezvoltarea este o necesitate.

  1. Sfaturi pentru vanzatori…

Dacă stau şi mă gândesc acum, sincer e greu să formulez niște sfaturi, poate doar careva recomandări. Pentru că fiecare vânzător este o individualitate, care are punctele sale forte, unii sunt foarte comunicativi, carismatici, alții sunt convingători, alţii mai „șmecheri”.

În toți acești ani am înțeles una; nu există reguli de aur sau o strategie universala. Fiecare trebuie să facă ce știe mai bine şi cum știe mai bine.

Sunt unele lucruri care vin cu experiența şi le faci uneori intuitiv.

 

Câteva recomandări generale, care în opinia mea ar merita atenția:

–       Nu trebuie să te grăbești să faci vânzarea la prima întâlnire, ba chiar mai bine să nu o faci. Pentru că riști să nu fii suficient de pregătit. Trebuie să colectezi cât mai multă informație şi în baza ei poți construi o strategie. Vei ști unde poți puncta şi poți prognoza care vor fi obiecțiile clientului.

 

–       Prima impresie contează dar trebuie să şi poți menține şi dezvolta relația. Nu este suficient să marchezi în primele minute un gol, dar este important să păstrezi diferența pe tabelul de marcaj, ba chiar să şi o majorezi pentru a câștiga meciul. De aceea ai nevoie să fii in permanenta legătura cu clientul şi să-i câştigi încrederea. Oamenii își dau banii numai celor in care au încredere.
–       Imaginea contează şi ulterior ea te ajuta in activitatea ta. Eşti recomandat de către clienți şi atunci nu tu cauți clienți, dar ei pe tine te caută.

 

  1. Cu cine ai vrea sa iesi la o cafea din lumea de business?

Sunt multe persoane cu care aş vrea să mă întâlnesc. Îmi este interesant să ascult şi să învăț de la persoane cu experiența. De aceea primesc o deosebită plăcere să discut cu persoane din business, care administrează şi dezvoltă afaceri de succes.

Me-ar face plăcere să ies la o cafea cu Andrei Tranga, fondatorul rețelei de restaurante „Andy’s Pizza” si “ La Plăcinte”, afacere care a luat naștere in Chișinău, apoi s-a dezvoltat pe toata tara, iar ulterior a trecut peste hotarele ei, ajungând un brand cunoscut  şi în alte tări.

 

  1. La ce eveniment important din business ti-ar fi placut sa asisti?

Sunt pasionat de noi tehnologii şi noi idei în business. As vrea să particip la un eveniment cu noi Start Up-uri sau poate chiar să fac parte din echipa care lansează un start-up. Ca de exemplu, Mobile World Congres din Barcelona, Global Innovation Forum, ICEE fest si alte evenimente de acest gen

 

10.Daca ai scrie o carte, despre ce ar fi?

Aş scrie o carte cu istorioare mici din propria experienţă, dar şi din experiența clienților mei, care la sigur va trezi interesul cititorilor.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Vezi sectiunea noastra de > Articole gratuite
To Top