Interviuri

Profil de vanzator: Emilia Bradea – Consultant Thomas International

 

  1. Cum ai ajuns in vanzari?

​Din greșeală. De când mi-am definit traiectoria profesională, direcția era: Resurse Umane… și e cunoscut faptul că psihologii sunt mai buni la ascultat decât la vorbit :)​ și nu mi-am pus problema că va trebui să vând ceva, cuiva.

Provocarea a apărut însă destul de repede. În facultate am făcut parte dintr-un ONG care organizează activități pentru studenți, de către studenți și pentru a putea transforma în realitate cel mai mare târg de cariere din Timișoara, în anul II băteam pe la ușile multinaționalelor din

București pentru sponsorizări. Am fost o super echipă și a ieșit un super târg 🙂

 

  1. Prima ta vanzare?

​Cred că eram în clasa a 6-a, și pe atunci Avon era mai la început și încântarea era mare… și a mea, și a clientelor mele de o vârstă cu mine. Dar cel mai fidel client al meu era bunica! Își comanda de fiecare dată același parfum, și o dată la 2 luni sigur “avea nevoie” de ceva.

 

  1. Cum arata o zi tipica din viata ta?

Din fericire zilele mele nu sunt foarte tipice 🙂 Dacă acum îți scriu din aeroport, mâine voi fi în vârful muntelui la un team building și peste 3 zile în birou planificând conferinț de 20 de ani Thomas în România. Ce au toate în comun? pe mine evident haha, și mai ales intenția de dezvoltare: profesională a celorlalți sau personală a mea.

Cred ca singura constantă sunt cele 15 minute în care mă machiez și îmi setez minde-setul pentru ziua ce va urma: “today is a good day for science!”

 

  1. Ce te face mandră in cariera de business?

hmmm… multe. Cred ca aș începe cu feedbackurile de la clienții care ne folosesc instrumentele în evaluare și dezvoltare sau de la participanții la cursuri care descoperă noi posibilități de a fi. După care aș continua cu… mama, care, deși nu știe întotdeauna, este un izvor permanent de inspirație pentru mine.. și pentru mulți alții din jurul ei.

 

  1. Ce te face un vanzator bun?

Ascult, întreb și ascult din nou.

 

  1. Ce provocari ai avut pe parcurs?

De fiecare data când pun mana pe telefon sa vorbesc cu cineva necunoscut e o provocare. Și de fiecare dată îmi pun zâmbetul pe buze și încerc să aflu ceva despre persoana de la celălalt capăt al telefonului. Și atunci când senzația din stomac dispare, știu că am început o colaborare.

 

  1. Sfaturi pentru vanzatori…

Cred că toate cărțile în care se scrie despre oamenii care de fapt vor să cumpere, sunt despre mine 😊 Dacă ai ceva ce îmi place sau am nevoie, te vor ajuta să îmi vinzi 😊 Și din câte am observat, nu sunt singura care face asta. Doar să știi ce am nevoie!

 

  1. Cu cine ai vrea sa iesi la o cafea din lumea de business?

Poate e deja clișeic, dar pentru că tocmai îi citesc biografia, aș vrea să ies la o cafea cu Elon Musk. Mi se pare exemplul perfect de vizionar care își urmează idealurile in mod consecvent, fără să fie dezarmat de obstacolele umane, financiare sau emoționale cu care se întâlnește pe drumul spre Marte.

 

  1. La ce eveniment important din business ti-ar fi placut sa asisti?

M-am tot gândit la această întrebare… și cred că mai important este la ce eveniment de business îmi doresc să asist anul acesta: Brand Minds se numește el și vor fi prezenți 2 oameni pe care îi tot citesc de vreo 10 ani: Seth Godin și Daniel Goleman. Abia aștept să îi văd în carne și oase. Distanța de la scaune până la scenă nu a fost niciodată o provocare 😊

 

10.Daca ai scrie o carte, despre ce ar fi?

Nu cred că aș scrie… aș filma 🙂 secvențe din viața celor mulți care fac mult bine în jurul lor și puțini știu cine sunt. Cred ca avem nevoie să știm mai multe despre binele care există în lume, să echilibrăm „puțin” știrile de la ora 17.00. Și o emisiune pe săptămână nu e suficient să ne rearanjeze rețele neuronale astfel încât să vedem binele în jurul nostru, atunci când natura noastră pune răul în față.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Vezi sectiunea noastra de > Articole gratuite
To Top