Carti recomandate

Povesti Nemuritoare de Vanzari

www.startarium.ro/crowdfunding/sales4ro

O colectie de povesti adunate de la vanzatori cu experienta din diferite industrii, povesti reale de vanzari din care pot invata toti cei care au tangenta cu vanzarile – fie ca sunt vanzatori, antreprenori sau simpli oameni care trebuie sa isi vanda produsele, serviciile, ideile si de ce nu … sa se vanda pe ei.

“Noi, romanii, am demonstrat de mai multe ori ca putem avea idei interesante, dar nu putem sa le punem in practica la scara serioasa. In orice companie, cand pornesti, ai nevoie nu doar de partea de inginerie, ci si de zona de business, de comercial, de cunostinte si competente de dezvoltare a distributiei internationale, de intelegere a pietei. Acesta adauga ca, daca la nivel de suport si customer care specialistii romani au ajuns la un nivel comparabil cu cele mai inalte standarde globale (“aici suntem deja intre master si doctorat”, spune Talpes), in zona de marketing nivelul e mai scazut (“suntem ca niste absolventi de gimnaziu si ne batem cu doctoranzi pe piete cum e cea din SUA”). Daca viata companiei nu sta in mainile unor doctori in vanzari si marketing, ci ale unor absolventi de scoala generala, s-ar putea ca banii astia sa se risipeasca in doi timpi si trei miscari si sa nu te alegi cu nimic”.  

Florin Talpes – Bitdefender – Revista BIZ 2014.

Avem nevoie de knowhow romanesc in ceea ce priveste vanzarile. Avem nevoie de o comunitatea a vanzatorilor din Romania. Dar sa incepem cu inceputul.

O colectie de povesti adunate de la vanzatori cu experienta din diferite industrii, povesti reale de vanzari din care pot invata toti cei care au tangenta cu vanzarile – fie ca sunt vanzatori, antreprenori sau simpli oameni care trebuie sa isi vanda produsele, serviciile, ideile si de ce nu … sa se vanda pe ei.

O carte utila pentru toata lumea, cu exemple si lucruri puse in practica in Romania. Este plin de carti de vanzari traduse din alte limbi. Dar multe din acele lucruri de acolo nu se aplica la noi.

E timpul sa culegem experientele vanzatorilor romani si sa le dam mai departe asa cum s-a procedat in trecut si cu povestile nemuritoare.

Colectia va aparea sub forma unei carti de vanzari si care va fi disponibila online si prin intermediul librariilor. Cartea va costa 49 lei si ne propunem sa o lansam la Gaudeamus 2017 in noiembrie in cadrul unui eveniment la care vor putea participa toti cei care vor contribui la acest proiect.

De ce sa sustii acest proiect? Pentru ca poti contribui activ la formarea unei scoli romanesti de vanzari prin incurajarea publicarii de carti care sa relateze experiente reale si aplicabile pentru Romania. Poate te gandesti ca este doar o alta carte de vanzari asa cum sunt multe altele? Da, dar numai ca majoritatea sunt titluri straine, traduse in limba romana si care nu sunt neaparat valabile pentru ce se intampla la noi. Pana la urma, poti vedea asta ca pe o culegere de cantece, poezii populare care se transmiteau din gura in gura – adica o carte de povesti de vanzare romanesti care nu trebuie sa se piarda.

In plus nu vrem doar contributia ta financiara, ci si povestile tale de vanzari. Daca ai experienta, daca vrei sa o impartasesti cu altii sa poata invata si ei, alatura-te noua in aces demers.

Cei 2000 de euro ii vom folosi exclusiv pentru tiparirea cartii in cat mai multe examplare si distributia ei online si prin librarii. O poti comanda in avans si in felul asta sa ajuti la aparitia ei, iar apoi fiecare leu castigat din vanzarea cartii se va duce pentru tiparirea de noi tiraje, astfel incat sa punem o morisca in miscare si sa ne asiguram ca ajunge la cati mai multi vanzatori.

Orice comanda in avans inseamna un umar pus la educatia vanzatorilor din Romania si la ajutarea celor care doresc sa se dezvolte profesional in aceasta directie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top