Interviuri

Enjoy your every step on your way! – Adina Rada – Manager

 

 1. Vezi rolul tau mai mult ca un strateg concentrat pe big picture sau mai mult ca un manager hands-on?

Depinde de situatie si de etapa in care ma regasesc atat eu cat si echipa. In aceasta etapa oscilez intre aceste doua roluri. De regula, ma documentez destul de mult asupra tipurilor de activitati in care ma implic, ma focalizez asupra punctelor noastre forte si asupra a ceea ce ne diferentiaza, evit sa putem fi comparati extrem de usor si ma preocupa sa-i fie cat mai clar clientului ce anume putem noi face pentru el si pentru a-i fi lui mai bine.

Sunt hands-on in proiecte in care ma implic mult personal, “imi suflec manecile si trec la treaba” cum s-ar spune.

 

 1. Poti sa imi dai un exemplu in care ai fost implicat in mod special in partea de executie?

Coordonez acum un proiect de realizare a unui studiu de fezabilitate pentru un potential mare investitor in Romania, cu o investitie > 100 mil euro. Iar eu m-am implicat direct in vizualizarea terenurilor potrivite pentru investitie, discutiile cu autoritatile publice locale, discutiile cu companiile de logistica pentru a avea o imagine cat mai clara asupra acestei componente in P&L.

 

 1. Cum stii ca decizia strategica pe care ai luat-o este corecta?

Vazand efectele si rezultatele diferentiatoare, alaturi de feedback-ul celor cu care interactionez. Ceea ce simt conteaza intr-o proportie foarte mare.

 

 1. Cat timp petreci sa dezvolti lideri in organizatia ta?

Ma preocupa sa-i incurajez pe colegi si sa verbalizez constant aprecierile pentru ei

 

 1. Cum definesti succesul personal?

Pentru mine succesul personal inseamna starea de multumire si implinire pe care o traiesc. Inseamna ca ma bucura foarte tare ceea ce fac profesional, ca sufleteste sunt implinita cu toate aspectele vietii mele sau cel putin simt ca sunt pe drumul cel bun.

 

 1. Cel mai mare role model? Cum ti-a impactat viata?

Role model este o doamna care mi-a impactat viata prin propriul ei exemplu si pentru faptul ca mi-a fost un foarte bun coach in multe momente din ultimii aproape 8 ani. Este role model pentru mine pentru ca traieste ceea ce spune, face ceea ce spune, traieste in armonie cu ea insasi pe toate planurile vietii, este un om fericit si implinit.

 

 1. Regrete?

 

Ca nu am fost suficient de constienta in unele momente si mai degraba am lasat orgoliul sa actioneze, ca puteam sa fac mai bine, mai mult…. Cred ca sunt regrete normale.

 1. Ce s-a schimbat in vanzari in ultimii 10 ani?

Impactul vanzarilor online este foarte mare in ultimii 10 ani, strategiile de marketing aplicate, rolul marketingului e mult mai mare in intreg procesul de vanzare, clientii fiind acum mult mai documentati. De echipele de vanzari de acum 10 ani imi aduc aminte cu nostalgie si mi-as dori sa revad efervescenta si entuziasmul de atunci.

 

 1. Ce-l face pe un om un bun manager?

In primul rand responsabilitatea lui fata de munca si fata de echipa cu care lucreaza, fata de clienti si fata de furnizori. Echilibrul emotional isi pune amprenta asupra modului in care ia deciziile si consider asta ca fiind extrem de important. Buna lui pregatire in domeniul in care activeaza, orientarea spre dezvoltare si spre a fi constructiv, delegarea, organizarea – le consider esentiale pentru orice manager.

 

 1. Daca ai la angajare doi candidati egali, cum decizi pe care il angajezi?

Pe cel care isi doreste mai mult, cel caruia ii remarc o mai mare vointa de a face si care are mai mare potential de interactiune umana.

 

 1. Cea mai mare provocare pentru tine ca lider?

Echipa sa fie multumita cu ceea ce face, sa ne vedem fiecare rolul nostru in cadrul proiectelor si sa ne bucure ceea ce realizam impreuna. Asta de pe o parte. De cealalta parte, clientii nostri sa fie multumiti de ceea ce noi livram, plusvaloarea adusa sa fie usor identificata si apreciabila.

 

 1. Ce resurse ai recomanda pentru cineva care vrea sa devina un sales leader / manager ?

Resursele sau activitatile pe care le recomand sunt training-ul, lectura, instrospectia, focalizarea pe autodezvoltarea continua, pe a deveni TU de azi putin mai bun decat TU cel de ieri.

 

 1. Ce faci tu ca sa te dezvolti ca leader?

 

Obisnuiesc sa ma documentez destul de mult, atat despre domeniul in care activez, cat si despre domeniile cheie ale momentului, citesc zilnic atat stiri cat si documentatii relevante pentru ceea ce fac efectiv, am un program constant de discutii cu echipa cu care lucrez (program 1to1), lucrez cu mine zilnic – meditatie, autoanaliza, setare obiective si urmarirea lor etc.

 

 1. Un sfat pentru cineva aflat pentru prima data intr-o pozitie de leadership / management?

Sa aibe rabdare si sa fie perseverent 😊

 

 1. Care este partea care iti place cand vine vorba de condus oameni?

 

Ma bucura foarte tare reusitele si evolutia oamenilor de langa mine, iar “mai binele” lor mi se pare cea mai misto parte.

 

 1. Care este viziunea ta despre training? Sales training?

 

Cred ca orice program de formare/training trebuie sa fie adaptat specificului grupului tinta, companiei si obiectivelor sale, realitatilor din piata. Cred ca un sales training este valoros cu adevarat daca este insotit si de un program de coaching sau actiuni concrete de follow-up, altfel risca sa fie doar inca un curs bifat pe o agenda personala sau a companiei.

 

 1. Cat de des te intalnesti cu echipa ta?

Saptamanal si corelat cu programul meu de deplasari, care este unul intens. Vorbim des.

 

 1. Cum ii motivezi pe oamenii tai?

Apreciindu-i pentru ceea ce fac si pentru valoarea pe care o aduc muncii lor, ajutandu-i sa devina cat mai autonomi si punand accent pe echilibrul lor. Recunoasterea rezultatelor si incurajarea evolutiei, precum si promovarea sau marirea salariului/acordarea de bonusuri sunt elemente definitorii in motivarea colegilor.

 

 1. Cum arata o zi obisnuita de lucru din viata ta?

Dimineata citesc intotdeauna stirile, citesc documente si documentatii, imi notez idei, imi planuiesc activitatea. O zi normala are multe telefoane si minim 2-3 intalniri, minim 2-3 ore petrecute in fata calculatorului, obligatoriu discutii cu echipa. Si foarte des, o zi obisnuita din viata mea inseamna ca petrec intre 1-6 ore la volan 😊.

 

 1. Iti aduci aminte prima vanzare?

Oh, da! Prima vanzare in rol de vanzator de retail, prima vanzare in rol de vanzator B2B, prima vanzare de proiect… Mi le aduc aminte mai ales prin prisma emotiei de atunci si a bucuriei pe care am resimtit-o, a premiilor si a recunoasterii obtinute.

 

 1. O carte pe care ai fi vrut tu sa o scrii?

Enjoy your every step on your way!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top